На денешен ден е роден Фридрих Хајек

На денешен ден е роден Фридрих Хајек (8.5.1899-23.3.1992), австриски економист и политички филозоф. Застапник на идеите на класичниот либерализам и она што денес се нарекува либертаријанизам. Она по што го…

1 Comment

Предавање на професорот Бошко Караџов на тема “Крајот или враќање на историјата”

На 30 април 2019, на Правниот факултет во Битола се одржа третото предавање на Школата за Анти-авторитарни Студии – Стив Наумов, на тема Крајот или враќање на историјата, во изведба…

0 Comments

Со првата сесија “Вовед во политика и идеологија” беше отворена Школата за анти-авторитарни студии

На 17 април 2019, на Правниот факултет во Битола се одржа првото предавање на Школата за Анти-авторитарни Студии – Стив Наумов, на тема Вовед во политика и идеологија, во изведба…

0 Comments