Она што се гледа и она што не се гледа: Скршениот прозорец
Дизајн: Ѓорѓи Димитров

Она што се гледа и она што не се гледа: Скршениот прозорец

Глава 1: Скршениот прозорец Дали некогаш сте ја посведочиле лутината на добриот дуќанџија Џејмс Б. кога неговиот непретпазлив син ќе го скрши прозорецот? Доколку бевте присутен на таа случка, повеќе…

0 Comments
[Есеј] How can I be perceived as a hero?
Ayn Rand, a fiction author, in New York, August, 1957. Allyn Baum | The New York Times

[Есеј] How can I be perceived as a hero?

Овој есеј е напишан во рамки на Школата Џон Галт, Битола која се реализираше во периодот октомври - декември 2019 год. на Правниот факултет во Битола. Студентите имаа задача да…

0 Comments

Завршни есеи од Школата за анти-авторитарни студии Стив Наумов, Битола

Во рамки на Школата за анти-авторитарни студии Стив Наумов Битола која се одржуваше минатиот семестар, учесниците на крајот поделени во групи изработија три есеи во кои ги истражуваа политиките на…

0 Comments

На денешен ден е роден Џон Лок

Денес му е роденден на Џон Лок, англиски философ роден на 29 август 1632, а починат 28 октомври 1704 година, често нарекуван татко на либерализмот. Во прилог ви нудиме повеќе…

0 Comments