На денешен ден е роден Фридрих Хајек

На денешен ден е роден Фридрих Хајек (8.5.1899-23.3.1992), австриски економист и политички филозоф. Застапник на идеите на класичниот либерализам и она што денес се нарекува либертаријанизам. Она по што го…

0 Comments