Лудвиг вон Мисес, Тесла на општествените науки
Извор: www.fee.org

Лудвиг вон Мисес, Тесла на општествените науки

Лудвиг вон Мисес, еден од најзначајните економисти, и општествени научници на дваесеттиот век, претставува главна фигура во Австриската економска школа, кој во средината на дваесетиот век успеа истата да ја…

0 Comments
Слободата никогаш не е совршена – и тоа е во ред
Извор: www.austriancenter.com

Слободата никогаш не е совршена – и тоа е во ред

Големата војна заврши и последната капка крв ја натопи почвата со можност за нови видови на тоталитарни режими. Како ништо да не научивме, само две децении подоцна најкрвавиот конфликт во…

0 Comments

Студенти за слобода: Симон Саревски избран за aвтор на годината

Од 22ри до 25ти aвгуст се одржа годинешниот ,,Top Leadership Retreat”, организиран од Европски студенти за слобода, на платформата Zoom. Учесници од Студенти за слобода - Македонија беа Никола Илиевски,…

0 Comments

Активист на Студенти за слобода неоправдано уапсен во Белорусија

Пјотр Маркилау ќе помине 12 дена во затвор, поради подршката која ја изразил за фамилија политички затвореници кои штрајкувале со глад. Пјотр е еден од најистакнатите активисти во Белорусија во…

0 Comments