Инфографици од Школата за анти-авторитарни студии Стив Наумов во Скопје

На Школата за анти-авторитарни студии Стив Наумов која како втора генерација се спроведе во Скопје во периодот октомври - декември, изработивме и три инфографици на кои се прикажани во бројќи…

0 Comments

Националната конференција на тема „Вовед во слободарство“

Студенти За Слобода ја започнуваат новата 2020 година со Националната конференција на тема ,,Вовед во слободарство".  На конференцијата, заинтересираните учесници ќе имаат можност да се запознаат со Студенти за слобода…

0 Comments

Конференција Ејн Ренд 2020: ,,Разум, цел и самодоверба – клуч кон подобар живот и општество”

,,Мојата философија, во суштина е концепт за човекот како херојско битие, со својата среќа како етичка цел во неговиот живот, со сите негови успеси како благородни активности, и разумот како…

0 Comments

Проекција и дискусија по филмот Die Welle, на Школата за анти-авторитарни студии

На 4 декември 2019, на Факултетот за бизнис економија во Скопје  се одржа шестата сесија на Школата за Анти-авторитарни Студии – Стив Наумов, на која студентите го гледаа германскиот филм…

0 Comments