Александар Кокотовиќ на темата: Либертаријанизам – од индивидуална слобода до слободно и просперитетно општество

Оваа недела на 28 мај имавме можност да го слушнеме предавањето на Александар Кокотовиќ, Директор за глобални кампањи во Students For Liberty. Александар доаѓа од Белград, Србија и ќе зборува…

0 Comments

Предавање на Школата за анти-авторитарни студии на тема: Држава дадилка – патернализам и прохибиции

На 21 мај, на школата за анти-авторитарни студии предавање имаше Никола Петровски на тема: Држава дадилка - патернализам и прохибиции, каде се осврна на улогата на државата во приватниот живот…

0 Comments

Предавање на професорот Бошко Караџов на тема “Крајот или враќање на историјата”

На 30 април 2019, на Правниот факултет во Битола се одржа третото предавање на Школата за Анти-авторитарни Студии – Стив Наумов, на тема Крајот или враќање на историјата, во изведба…

0 Comments