Студенти за слобода и Либертаниа ве повикуваат да се регистрирате и да ја посетите Либертикон конференцијата, која ќе се одржи на 23 и 24 април 2022, во Прага. Конференцијата ќе биде организирана од Студенти за слобода, и се очекува да биде најголем слободарско собир во Европа, со цел да ги образува и охрабри младите слободари околу заедничката визија за послободна иднина. Настанот вклучува теми како што се технологија и слобода, слободно општество, улога на власта и многу други. Дел од говорниците се Дејвид Фридман, Јозеф Шима, Креиг Бидле, Тери Кибе, како и многу други експерти и истакнати говорници.

Можете да се регистрирате тука, а да пронајдете повеќе податоци за конференцијата тука. Доколку сакате да станете дел од Студенти за слобода и да дадете свој придонесе во постигнување на послободна иднина, прочитајте повеќе тука