На денешен ден е роден Џон Лок

На денешен ден е роден Џон Лок

Денес му е роденден на Џон Лок, англиски философ роден на 29 август 1632, а починат 28 октомври 1704 година, често нарекуван татко на либерализмот. Во прилог ви нудиме повеќе корисни линкови за политичката философија на Лок, и неговото влијание врз идеологијата на слободата:

www.libertarianism.org/encyclopedia/locke-john

www.iep.utm.edu/locke/#H4

www.libertarianism.org/people/john-locke

www.mises.org/library/5-john-locke

www.fee.org/resources/john-locke/