Повик за учесници: Школа за Објективизам – Џон Галт, 2023


Ни претставува огромна чест и задоволство да ја организираме третата по ред Школа за објективизам: Џон Галт. Школата ќе се одвива онлајн на платформата zoom во период од два месеци. 

Целта на школата е запознавање со философијата на Ејн Ранд – објективизам, нејзните основни елементи, влијанието на објективистичките идеи врз современиот свет, како и имплементирање на идеите за личен развој и професионален успех.

Школата е во организација на Либертаниа и Студенти за слобода, со подршка на Ayn Rand Center Europe и Prometheus Foundation. Истата ќе опфати 8 сесии, околу 20 учесници, 6 предавања и 2 работилници од областа на философија, политика, економија, право и личен развој. Тематиката на школата е поврзана со философијата на Ејн Ранд, објективизам, како и со идеите на слободарството или либертаријанизмот.  

Можности со успешно завршување на школата:

  • Зголемени знаења и искуства од областа на философијата на објективизмот и слободарството,
  • Потврда за завршена школа за објективизам,
  • Вмрежување со млади лидери и слободарски организации, од типот на Students for Liberty, Ayn Rand Center Europe и Prometheus Foundation,
  • Стипендија за посета на Ејн Ранд конференцијата, која ќе се одржи следната година на пролет,
  • Избор за локален координатор на Students for Liberty и Либертаниа,
  • Организација и учество во проектните активности на Students for Liberty и Либертаниа,
  • Дружење и запознавање со голем број на млади луѓе. 

Пријавете се на следниот линк: линк за пријавување.

Краен рок за пријавување е 18 октомври 2023.

Школата започнува со онлајн предавања на 25 октомври 2023 год, а наредните предавања и работилници ќе се одржуваат во временски интервал од една седмица.

Дополнително ќе биде објавен и распоредот со предавачите, предавањата и работилниците на школата.

Доколку имате прашања, слободно контактирајте не на libertaniaccp@gmail.com