Глава 7: Забрани
Дизајн: Ѓорѓи Димитров

Глава 7: Забрани

Г-динот Забранувач (не бев јас оној кој му го даде ова име, туку г-динот Шарл Дупин) го посвети своето време и капитал преработувајќи го јагленот пронајден на неговата земја во…

0 Comments
Она што се гледа и она што не се гледа: Посредници
Дизајн: Ѓорѓи Димитров

Она што се гледа и она што не се гледа: Посредници

Глава 6: Посредници Општество е збир на присилни и доброволни услуги кои луѓето ги извршуваат едни за други, односно, јавни и приватни услуги. Првите, наметнати и регулирани со закон кој…

0 Comments
Она што се гледа и она што не се гледа: Даноци
Дизајн: Ѓорѓи Димитров

Она што се гледа и она што не се гледа: Даноци

Вие ја споредувате нацијата со исушено парче земја, а данокот со дожд кој ќе ја нахрани. Нека биде така. Но, треба да се запрашате кои се изворите на овој дожд и дали тоа не е самиот данок, кој ја извлекува влажноста од земјата и ја суши?

0 Comments