Вудсток во пандемија ‘69
Извор: www.stage.worldlifestyle.com

Вудсток во пандемија ‘69

Додека траела ,,H3N2” пандемијата, ништо не се затворило. Училиштата останале отворени. Исто така и бизнисите. Можело да се оди на кино. Можело да се оди во барови и ресторани. Луѓето не биле свесни дека славниот концерт на Вудсток во Август, 1969 година - кој бил планиран во Јануари во текот на полошиот период на смртност - всушност се случил за време на смртоносната Американска пандемија на грип, која го достигнала нејзиниот пик на глобално ниво само шест месеци подоцна.

0 Comments