Завршни есеи од Школата за анти-авторитарни студии Стив Наумов, Битола

Завршни есеи од Школата за анти-авторитарни студии Стив Наумов, Битола

Во рамки на Школата за анти-авторитарни студии Стив Наумов Битола која се одржуваше минатиот семестар, учесниците на крајот поделени во групи изработија три есеи во кои ги истражуваа политиките на режимите на Северна Кореја и Унгарија, а еден од есеите беше посветен на политиките за легализација и декриминализација на канабисот.

Eсеи се обајвени овде и можете да ги симнете на следните линкови (последниот есеј ќе биде достапен во текот на оваа недела):

  1. Toталитаризмот во 21 век: Владеењето на Ким Јонг Ун во Северна Кореја
  2. Појавата на илиберална демократија во Унгарија
  3. Ефектите од регулацијата на канабисот врз политиката и општеството